Nieuws over vertalingen en taal

Filmpje Duitse stewardess grote youtube-hit

Filmpje Duitse stewardess grote youtube-hit

Stewardess Michaela Bahnmüller was in één klap bekend nadat ze de passagiers van een Air-Berlin vlucht verrastte door ze na de landing in Stuttgart toe te spreken in het lokale Schwabische dialect.
De boodschap om nog even te blijven zitten werd eerst in het Hoogduits en daarna in het Engels voorgedragen. Vervolgens Sprak Bahnmüller de passagiers aan met een zwaar accent in het plaatselijk dialect. In de deelstaat Baden-Württemberg zijn er ongeveer 825,000 mensen die dit dialect spreken.
Alle aanwezigen in het vliegtuig waren erg enthousiast, later verscheen er op youtube ook een filmpje wat meteen een ware hit geworden is. Het filmpje werd al meer dan een miljoen keer bekenen.  De 25-jarige stewardess zegt in een interview in Bild dat het idee om de passagiers aan te spreken in het plaatselijke accent een spontane reactie was na een gesprek dat ze met een collega voerde.
De actie van Michaela zorgde voor een heuse doorbraak, voortaan mogen de vluchtmededelingen aan boord van Air Berlin na het Duits en Engels ook in het plaatselijk dialect worden meegedeeld.

duitsnederlands

Reacties zijn gesloten.