Nieuws over vertalingen en taal

Snelvertaler.nl verovert in rap tempo Zweedse vertaalmarkt

Snelvertaler.nl verovert in rap tempo Zweedse vertaalmarkt

Nederlands grootste vertaalbureau Snelvertaler opent nieuw hoofdkantoor in Norberg in Zweden

Om klanten in Zweden nog beter te kunnen bedienen met vertalingen, heeft Snelvertaler op 15 maart j.l. een nieuw hoofdkantoor in Norberg geopend. Mevrouw Cecilia Wennerström is aangetrokken als verantwoordelijk manager van dit nieuwe Zweedse hoofdkantoor.

Sinds 2005 is Snelvertaler al actief op de Zweedse vertaalmarkt met www.snabboversattare.se en twee kantoorfilialen in de plaatsen Göteborg en Stockholm. Deze filialen werden vanuit het hoofdkantoor in Almere door Snelvertaler aangestuurd.

Het prijsniveau in Zweden is hoog. Door gebruik te maken van een wereldwijd netwerk van moedertaalvertalers kan Snelvertaler snel en goedkoop aan de Zweedse klanten leveren.

“De stroom vertalingen vanuit Zweden is de afgelopen vijf jaar explosief gestegen”, aldus Vroom. “Zo sterk dat er wel een nieuw hoofdkantoor in Zweden moest worden geopend om de toename van het aantal vertalingen in goede banen te leiden en de filialen Göteborg en Stockholm te ondersteunen bij hun werkzaamheden. Het werd voor ons namelijk steeds lastiger de Zweedse expansie vanuit Almere als intermediair goed te kunnen blijven organiseren.”

Kern van de dienstverlening van Snelvertaler, in 2001 in Almere opgericht, is het razendsnel per e-mail verzorgen van vertaalopdrachten in meer dan 150 talen met behulp van circa 4.000 moedertaalvertalers in landen over de hele wereld.

duitsnederlands

Reacties zijn gesloten.