Nieuws over vertalingen en taal

Top 10 bezienswaardigheden in Berlijn

Top 10 bezienswaardigheden in Berlijn

Berlijn is sinds de hereniging van Oost- en West-Duitsland hard aan het werk om een nieuw stadshart te creëren. Jarenlang werd het Potsdamer Platz een kale, kille vlakte die door de Berlijnse Muur werd gescheiden. Toen uiteindelijk de muur viel, zijn er een groot aantal nieuwe gebouwen neergezet. Ook in andere delen van de Duitse hoofdstad ziet men opleving, door ontwikkelingen van nieuwe musea, nieuwe winkelcentra, uitgaansgelegenheden etc. Ondanks dat u misschien geen Duits spreekt is Berlijn een erg interessante en mooie bestemming voor een stedentrip. U zult vast geen vertaalbureau Duits Nederlands nodig hebben om van uw stedentrip in Berlijn te laten slagen. Om u een idee te geven wat u allemaal niet moet missen bij een bezoek aan Berlijn hebben we voor u een top 10 aan bezienswaardigheden in Berlijn samengesteld.
De Berlijnse Muur.
Men kan het verleden van Berlijn overal in de stad terugzien. Als u goed op het wegdek let, zult u verscheidene keren klinkers in het asfalt zien. Dit zijn delen van de Berlijnse Muur, zodat iedereen de loop van de Muur kan volgen. Er staan nog slechts twee delen van de Muur overeind waar mensen worden herinnerd aan de jarenlange scheiding tussen Oost en West.
De Reichstag
De Reichstag is het onderkomen van het Duitse parlement. Veel mensen bezoeken de Reichstag echter niet voor de politiek, maar eerder voor het indrukwekkende uitzicht over de stad vanuit de glazen koepel.
De Brandenburger Tor
De Brandenborger Tor is voor vele Duitsers het symbool van de vereniging en de vrijheid. Omdat er geen autoverkeer is rondom de Brandenburger Tor is dit één van de trefpunten in de stad.
De Postdamer Platz
Op de Postdamer Platz vindt u allerlei gedurfde architectuur en verschillende winkels, bioscopen, restaurants en theaters.
Het Egyptisch Museum
Toen Berlijn werd opgedeeld werd ook de collectie van de Egyptische collectie opgesplitst. Nu is de collectie weer samengevoegd en het museum is zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Het pronkstuk van de collectie is de buste van de Egyptische koningin Nefertite.
Het Slot Charlottenburg
Het Slot Charlottenburg werd oorspronkelijk als een eenvoudig buitenverblijf gebouwd. Inmiddels is het, het grootste kasteel van Berlijn. Het paleis zelf is erg mooi, maar vergeet bij een bezoekje zeker niet het omliggende park en de belvedere te bezoeken.
De Alexanderplatz
De Alexanderplatz is het trefpunt voor jongeren, waarbij de belangrijkste attractie de 389 meter hoge Fernsehturm is.
Holocaust Gedenkteken
Het gigantische veld van betonnen zuilen ter nagedachtenis van de Joodse slachtoffers tijdens de Tweede Wereldoorlog is een nogal omstreden plaats om te bezoeken, die niet bij iedereen in de smaak valt.
De Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche
Deze kerk werd bij de geallieerde bombardementen zwaar beschadigd en was bijna afgebroken. Dit heeft de bevolking van Berlijn echter weten te voorkomen.
Ondergronds Berlijn
Ook onder de grond kunt u indrukwekkende tochten maken in Berlijn. Dit soort tochten zijn in andere steden vaak door riolen, in Berlijn komt u echter verschillende ondergrondse bunkers en tunnels tegen, die door Oost-Berlijners werden gegraven om te vluchten naar het westen.

duitsnederlands

Reacties zijn gesloten.