Nieuws over vertalingen en taal

SEO vriendelijke teksten en indeling voor meerdere talen websites

SEO vriendelijke teksten en indeling voor meerdere talen websites

Stel je hebt een webwinkel of website waar je je diensten op aanbied. Het gaat zo goed, dat je kunt uitbreiden naar het buitenland. De UK, Frankrijk en Duitsland wachten immers en zijn nog grotere markten en dus lucratief.

Zoals je al wel zal weten, de eerste stap gaat toch echt zijn het hebben van een website met een lokale domeinnaam extensie. In dit artikel gaan we even Frankrijk als voorbeeld nemen omdat zij vandaag waarschijnlijk wereldkampioen gaan worden in voetbal. Enfin, in dit geval dus een domeinnaam.fr. De inhoud moet in het Frans. En hier zet je een vertaalbureau voor in. Maar in dit specifieke geval moeten de teksten naast in perfect Frans geschreven ook zoekmachine vriendelijk zijn anders vind geen fransman of frans vrouw jouw website in de zoekresultaten van Google.fr. Kies voor een tekstbureau met SEO kennis. Wat je zou kunnen doen is het tekstbureau eerst de tekst SEO geoptimaliseerd in Nederlands laten schrijven en dit document dan doorsturen naar een apart vertaalbureau om zodoende een perfect document te verkrijgen, goed voor SEO, maar ook betrouwbaar want perfect Frans voor de Francofone.

Indien je al een goed lopende Nederlandse website hebt, vergeet deze dan niet te verbinden als het ware voor zoekmachines met hreflang tags. Dat is een soort stukje code die je in de head sectie van de website plaatst. Het vertelt Google en ook andere zoekmachines, dit is onze website in Nederland, en onze Franse vertegenwoordiging vind je hier. Zo begrijpt de zoekmachine de connectie tussen de twee websites, en kan je gloednieuwe Franse website een beetje meeliften op de uitstekende reputatie van de Nederlandse versie. Op deze wijze zal je goed van start gaan in de Franse zoekmachine resultaten.

Dus concluderend. Zorg voor goede SEO geoptimaliseerde content. Dan moet het nog vertaald worden naar perfect Frans. Qua website techniek zul je echt even moeten kijken naar Hreflang tags. Die drie elementen in orde en laat die Franse klanten maar komen!

 

admin

Reacties zijn gesloten.