Nieuws over vertalingen en taal

Duitsland zoekt geschoold personeel in EU-crisislanden

Duitsland zoekt geschoold personeel in EU-crisislanden

Duitsland, de grootste economie van Europa wil op zoek gaan naar geschoold personeel in noodlijdende eurolanden zoals Griekenland, Portugal en Spanje. Zo wil Duitsland het tekort aan onder meer ingenieurs en IT’ers verminderen. Aldus de krant Die Welt, die het bericht afgelopen maandag van het Duitse arbeidsbureau ontving.

In landen als Griekenland en Spanje zit een groot deel geschoold personeel zonder baan, waar juist Duitsland met zijn groeiende economie met een tekort zit. Blijkbaar is er veel interesse vanuit andere landen voor banen in Duitsland, zo zijn er volgens het arbeidsbureau alleen in Spanje al 17.000 mensen geïnteresseerd in een baan in Duitsland.

Het grootste probleem is eigenlijk dat veel mensen in het buitenland de Duitse taal niet beheersen. Hoogopgeleide mensen uit andere landen hebben vaak alleen Engels als vreemde taal gestudeerd en hebben daarom dus voornamelijk interesse in een baan in een Engelstalig land, wanneer ze in eigen land geen werk kunnen vinden.

De directrice van het arbeidsbureau merkte op dat veel Engelstalige landen een pakketten biedt aan expats waarbij ze naast een baan vaak ook een woning, taalcursus, een baan voor de partner en een plaats in de crèche voor de kinderen bij insluiten. “Daar kunnen wij wat van leren”, aldus de directrice.

duitsnederlands

Reacties zijn gesloten.