Nieuws over vertalingen en taal

Microsoft lanceert realtime vertaalapp voor Windows 8

Microsoft lanceert realtime vertaalapp voor Windows 8

Microsoft heeft afgelopen donderdag de vertaal-app Bing Translator op de markt gebracht. De app werd eerder al voor de Windows phone beschikbaar gesteld, maar is sinds afgelopen donderdag dus ook voor gebruikers van Windows 8 beschikbaar. Met de nieuwe app kunnen gebruikers realtime teksten vertalen door middel van een camera of webcam.

Microsoft heeft dit afgelopen week op het Bing-Blog aangekondigd.

Het word met de Bing Translator app mogelijk gemaakt om in realtime met een camera verbinding te vertalen. Wanneer je bijvoorbeeld je camera op je telefoon of in dit geval bij Windows 8 vaak een webcam richt op een stuk tekst, dan wordt er automatisch een soort overlay met de vertaling op over de beelden geplaatst. De vertaling verschijnt als het ware als ondertitels op je scherm.

Microsoft heeft voor Bing Translator ook een offline ondersteuning ter beschikking gesteld. Het is ook mogelijk om met de app stukken teksten van websites en documenten te vertalen, daarnaast kunnen vertaalde woorden ook naar de gebruiken worden uitgesproken.

Wanneer je documenten professioneel wil vertalen is de app natuurlijk niet voldoende en kun je beter een vertaalbureau inschakelen. Wanneer je de vertaal app goed wilt kunnen gebruiken heb je wel enige kennis van Windows 8 nodig. Het is natuurlijk niet noodzakelijk om een complete Microsoft Cursus te volgen, maar enige voorkennis over Windows 8 is wel handig.

admin

Reacties zijn gesloten.