Nieuws over vertalingen en taal

Niveau Engelse taal erg laag in Spanje

Niveau Engelse taal erg laag in Spanje

Uit een recent onderzoek van Education First, bleek dat Spanje onderaan staat op de lijst van Europese landen als er wordt gekeken naar de beheersing van de Engelse taal. In totaal werd het onderzoek gehouden in 44 landen in verschillende continenten. Men kan hieruit opmaken dat de Spanjaarden buiten het Spaans niet veel andere talen behersen.
Nederland doet het ten op zichte van de andere landen erg goed. We staan namelijk samen met Denemarken, Noorwegen, Zweden en Finland bovenaan op lijst van de landen waar Engels het best wordt gesproken. Er werden maar in totaal 2 miljoen testuitslagen gebruikt uit 44 landen over de hele wereld. Over de gehele lijst staat Spanje op de 24ste plaats waarbij de nummer een Noorwegen wordt gevolgd door Nederland, Denemarken, Zweden en Finland. Deze eerste vijf landen op de lijsten hebben volgens het onderzoek een zeer goed niveau Engels. Daarop volgend komen Oostenrijk, Belgie en Duitsland met een hoog niveau. Onderaan de lijst komen ook Frankrijk, Hongarije, Italie, Zitserland, Polen, Slowakije en Portugal.
Uit het onderzoek blijkt dat de leeftijd waarop kinderen met Engelse lessen beginnen er niet echt toe doet. Goede leraren, lesmethoden en lesmateriaal blijken het grootste belang te hebben. Natuurlijk ligt het ook aan hoeveel Engels er in het dagelijks leven wordt gesproken en of Engels als eerste buitenlandse taal wordt geleerd.

duitsnederlands

Reacties zijn gesloten.