Nieuws over vertalingen en taal

Oktoberfest

Oktoberfest

Aankomende zaterdag zal het grootste volksfeest ter wereld in het Duitse München weer los barsten. Het Oktoberfest trekt jaarlijks meer dan 6,4 miljoen bezoekers.
Ondanks dat het voor veel mensen bekend staat als het feest van 16 dagen lang bier en worst wil de stad München ook zijn traditionele aan het publiek tonen. Men ken er onder andere blaasorkesten en een kermis aantreffen. Daarnaast worden er dagelijks optochten gehouden waarbij muzikanten op karren met paarden worden voortgetrokken. De Duitsers zelf komen vaak in de traditionele Lederhosen naar het Oktoberfest.
Er wordt op het Oktoberfest goed gedronken, vorig jaar werd er meer dan 90.000 liter wijn geschonken, 245.000 liter koffie en thee en 7,1 miljoen liter bier! Daarvan was 150.000 liter non-alcoholisch bier. Daarnaast wordt er ook goed gegeten, er werd in 2010 wel 40.000 kilo vis gegeten, 505.000 stukken kip en zo’n 120.000 worstjes.
Als je vanuit Nederland een bezoekje wilt brengen aan het Oktoberfest en in München of omgeving wilt overnachten, dan kun je rekenen op hoge prijzen. De prijzen van hotels verviervoudigen, ook vliegtickets zijn stukken duurder en voor een liter bier betaal je wel €9,-. Een liter water daarentegen is iets goedkoper, dat kost je ‘slechts’ €7,-.
Over de hele wereld worden soortgelijke feesten georganiseerd, maar nergens zijn ze zo massaal als in München. In Nederland worden er in Amsterdam en Sittard ook soortgelijke evenementen georganiseerd.
Het feest zal zaterdag 17 september aanvagen tot en duurt tot 3 oktober. Het feest bevindt zich op een festivalterrein van 42 hectare waarbij men 34 verschillende tenten aantreft.

duitsnederlands

Reacties zijn gesloten.